Ads 468x60px

sâmbătă, 11 aprilie 2015

DAUNELE PRODUSE DE FLUOR


                   DAUNELE  PRODUSE  DE  FLUOR
                              
        Articol aparut pe site-ul  www.mednat.com


Fluorul este elementul chimic pe care-l gasim in Tabelul periodic al lui Mendeleev  cu simbolul F si care are numarul atomic 9.                 
Este un gaz halogen de culoare galbena, otravitor si este elementul chimic cel mai reactiv si cu cea mai mare electronegativitate. In forma sa pura este extrem de periculos, cauzand grave arsuri chimice la contactul cu pielea ( se obtine prin electroliza din florura de potasiu). Fluorul poate forma compusi cu marea majoritate a elementelor, incusiv cu xenonul  si radonul.  Chiar in conditii ca : intuneric si temperatura scazuta, fluorul produce explozie in contact cu hidrogenul.  Fluorul se gaseste intotdeauna in combinatii cu alte elemente, in special silicati, de aceea nu poate fi pastrat in vase de sticla. In solutii, fluorul se gaseste in mod comun ca ioni fluor.  Fluorurile sunt compusi ce combina acest ion cu radicali incarcati pozitiv.    
 Fluorul este folosit la producerea teflonului si a freonului.                                                                

Alte utilizari :           
 -  fluorul monoatomic este folosit la producerea de semiconductori.;               
 -  impreuna cu compusii sai, fluorul este utilizat la  productia de uran, si in plus la  producerea altor 100 de materiale.                                                                                   
   – hidrofluorclorocarburile sunt utilizate la producerea instalatiilor de aer  conditionat si la referigerare;  clorofluorcarburile au fost interzise a mai fi folosite  pentru aceste instalatii deoarece contribuie la  crearea gaurii in stratul de ozon.      
  – fluorura de sodiu a fost folosita ca insecticid pentru gandaci.                                    
   – alte fluoruri sunt adaugate in pastele de dinti    (……..)

Industriile farmaceutice si producatorii de paste de dinti au omis de prea multa vreme efectele toxice ale produselor pe baza de fluor.                                                                                                    

Fluorul, clorul, bromul si iodul sunt patru substante care leaga foarte usor cu alte metale dand nastere la diverse saruri si combinandu-se cu hidrogenul genereaza acizi puternici ca acidul fluorhidric, acidul clorhidric, etc.  Aceste substante se mai numesc si halogeni ( din cuv. grec halos = mare,sare) datorita capacitatii lor de a genera saruri. Fluorul este unul din halogenii cei mai electronegativi ,de aceea reactioneaza foarte usor cu marea majoritate a  elementelor. Este un gaz biatomic, toxic, coroziv si cu miros penetrant.

In natura se gaseste in minerale, in ape , in organismele vegetale, in scheletele si in dintii animalelor. Sta la baza formarii gazelor neurotoxice : Soman si Sarin. De subliniat ca fluorurile sunt otravuri corzive care produc serioase efecte asupra organismului in timp. 

Din  1945, cand fu testata tratarea apei poatbile cu fluor in Newburgh ( New York) incet , incet s-a raspandit aceasta practica, a carui scop declarat era acela de a preveni aparitia cariilor.

Dar sa incercam sa clarificam cum stau lucrurile !

Beneficiul profilaxiei cu fluor, mai exact utilizarea de paste de dinti pe baza de fluoruri sau in cazul copiilor administrarea de fluor pe cale orala, deriva in principal din constituirea unui smalt al dintilor mai rezistent la atacurile acide demineralizate.  Dar diferenta intre folosirea locala ( cazul pastei de dinti- cu conditia sa nu fie ingerata) si folosirea sistematica cum este cazul administrarii orale (in apa potabila sau la copii prin administrarea de picaturi sau pastile) nu este deloc un fapt de neglijat. Luat pe cale orala, fluorul intra in dinti prin intermediul sangelui, alterand astfel insasi structura dintelui. Acest excesiv consum de fluor este cauza aparitiei “fluorozei” care se manifesta prin dinti patati, decolorati si cu smaltul erodat.                                                                                  

Si asta nu e tot !                                                                                                                            Fluorul are efecte nocive asupra sistemului nervos central, este cauza simptomelor de alterare comportamentala si a deficitului cognitiv. Este bine cunoscut  ( stiintific) ca fluorul este un neurotoxic in dezvoltare, mai precis, fluorul in doze mici, care nu sunt toxice pentru mama (luat pe scurt timp) are efecte asupra sistemului nervos al fatului, astfel ca la copil se va manifesta printr-un coeficient scazut de inteligenta si alterari comportamentale.     

Ultimele studii epidemiologice arata ca fluorizarea apei este in corelatie cu fracturile de sold la persoanele peste 60 de ani. Doze mari de fluor determina “fluorizarea scheletului” ( intarirea anormala a oaselor) care este asociata cu : durerile artrozei, rigiditatea articulatiilor, daune ale sistemului nervos, paralizii, si chiar cauza pirozei (arsuri la stomac si reflux gastrofaringian) , dureri ale picioarelor si a gleznei. Calciul este un remediu in cazul intoxicatiei cu fluor. S-a mai observat ca unele persoane sunt hipersensibile la cantitati reduse de fluor, inclusiv cea care se gaseste in apa .  Impactul fluorului asupra reproductiei umane, chiar si numai  in dozele primite din mediul inconjurator, este o sursa de ingrijorare ; se pare ca, intr-adevar exista o corelatie intre scaderea fertilitatii umane si cresterea cantitati de fluoruri in apa consumata.                             

Fluorul este cancerigen, in special pentru oase si ficat; in plus mai are si capacitatea de a inhiba sau altera numeroase enzime, necesare functionarii normale a organismului : metabolismul, cresterea si reglarea celulara.    
Acumularea sa in glanda tiroida duce la dezechilibre hormonale si aparitia cancerului la tiroida.  Este de asemenea asociat cu bolile autoimune (osteoporoza) si osteosarcoma (cancerul osos).  

Dupa cum se vede, riscurile expunerii la fluor depasesc cu mult orice beneficiu presupus din fluorizarea apei. Definirea cantitatii de fluoruri primite de fiecare persoana prin ingerare (alimente, bauturi) sau simpla expunere ambientala, nu este deloc simpla; dar doua aspecte sunt importante : cresterea cantitatii de compusi toxici ai fluorului pe scoarta terestra, provenita din reziduurile produse de numeroasele procese industriale si faptul ca fluorul este inmagazinat in tesutul osos pe tot parcursul vietii !                                                                                  
  Sa mai luam in considerare si faptul ca produsele chimice utilizate pentru fluorizarea apei nu sunt asa pure cum sunt produsele farmaceutice, ele fiind mai degraba subproduse ale prelucrarii aluminiului sau producerii de fertilizanti, si de aceea contin si mari concentratii de alte toxine si metale grele cum ar fi : arsenicul, plumbul si cromul- binecunoscute ca fiind cancerigene. 

Este evidenta vastitatea intereselor economice legate de fluorizarea apei : decat sa se cheltuie bani grei pentru procesul de reciclare a deseurilor toxice,  industriile producatoare (cum sunt cele producatoare de fertilizanti) prefera sa castige bani furnizand aceste reziduuri celor care se ocupa cu gestionarea apei, in zonele in care se uzeaza aceasta practica ( de fluorizare).  
O eficienta reciclare as spune, in dauna consumatorilor.

In mod clar, numeroase sunt efectele nocive ale fluorului asupra sanatatii omului. Cu toate acestea, multi pediatri si stomatologi recomanda inca, in mod automatic si sistematic fluoroprofilaxia (inclusiv picaturi) chiar la copii de cateva luni.   Sa nu uitam ca alte surse de fluor sunt : pasta de dinti (care datorita gustului placut copiii o mai inghit uneori) alimente si bauturi (prin prezenta unor reziduuri de pesticide ) emisii poluante in aer, medicamente, anestezice, dar si ceaiuri si anumite ape minerale. Copiii pot, in mod real, sa atinga o saturatie a fluorului, fiind astfel expusi la bolile provocate de acesta.                                       

Industriile farmaceutice sunt foarte abile in a manipula si influenta studiile stiintifice. Nu este profit mai bun decat cel care se obtine din prescrierea de medicamente  in mod sistematic, la segmente intregi de populatie (vezi : vaccinuri, terapii hormonale pentru menopauza, etc) . Industriile farmaceutice ca si cele producatoare de pasta de dinti omit de prea mult timp si subevalueaza efectele toxice ale produselor pe baza de  fluor.                                                               E bine de stiut ca halogenand un medicament cu fluor, acesta (medicamentul) devine de zeci de ori mai puternic !  De aceea, cu intentia de a creste biodisponibilitatea ingredientelor si efectul sensibil la remedii, multe produse farmaceutice sunt halogenate cu fluor si astfel lista acestor medicamente  creste in mod exponential.  In realitate, e un efect cu doua taisuri : marind potenta remediului pe de o parte, se agraveaza efectele colaterale pe de alta parte.          Astfel, nefericitul pacient, devine in acest mod, cel putin de doua ori, clientul acelorasi industrii farmaceutice. (……..).  

Din diverse studii rezulta ca fluorul in doze mari tinde sa substituie iodul ca si componenta a hormonului tiroxina, impiedicand tiroidei sinteza corecta a acesteia. In astfel de cazuri, bolile tiroidei datorate unui deficit de iod nu sunt tratabile cu o simpla crestere a nivelelor de iod ( consumand sare iodata, respirand aer de mare sau expunerea la izotopi de iod radioactivi). Este necesara diminuarea nivelului de fluor prezent in organism inainte de a normaliza iodul.  Se manifesta astfel o acumulare de fluor in oase si dinti care devin mai densi si compacti dar in acelasi timp mai fragili si mai putin elastici in refacerea fracturilor. Cazurile de osteoporoza dentara si scheletica, boala incurabila, sunt numeroase mai ales in tarile din Lumea a Treia, unde apa poatbila provine din surse ce izvorasc din roci cu minerale bogate in fluor. (si in China).  (….).   

Din datele culese de Ministerul Sanatatii Belgian rezulta ca fluorul este daunator sanatatii umane.    
   De acum inainte : gata cu guma de mestecat, cu pastilele si picaturile anticarie cu fluor ! 
   Este daunator pentru oase, dinti si sistemul nervos !

Fluorul se acumuleaza si in glanda pineala, limitand producerea melatoninei                                 Este responsabil, impreuna cu vaccinurile, de acumularea in creier a aluminiului si a mercurului.

Ce vreti mai mult ? asadar NU utilizati Fluorul !!!  (……)

Cum de pot autoritatile sanitare sa continue sa greseasca in ce priveste fluorul ? De 65 de ani ! Si pentru ultimii 30 de ani folosind fluorul, “nu pentru uz farmaceutic”, inalterat si netestat provenit din deseurile de la productia de fertilizanti fosfatici ?  

Adevarul e ca astfel de lucruri nu sunt atat de improbabile cum s-ar putea crede.  Nu este prima data cand autoritatile au fost in eroare privind siguranta si eficacitatea a ceea ce era considerat un produs terapeutic. Inaintea fluorului a fost cazul mercurului. Acesta era folosit ca tratament  in numeroase situatii, de la taieturi la sifilis. Era considerat sigur si eficient. Bunicii nostri isi mai amintesc probabil sticla de culoare brun- roscat ce continea mercurul pe  care il  foloseau pentru tratarea ranilor. Chiar si in cazul sifilisului, pe cat de grava era boala, tratand-o cu mercur s-a dovedit a fi mai rau decat boala insasi. Cand s-a recunoscut in sfarsit ca fiind ceea ce era de fapt :  o otrava, s-a incetat sa mai fie folosite medicamente pe baza de mercur, cu exceptia – ce trist e sa spunem- ca mai este inca folosit in anumite vaccinuri cu rol de conservant.                                     

Asa cum s-a intamplat cu mercurul se va intampla si cu fluorul.

Dr. Joel Kaufmann, profesor emerit de chimie la Universitatea de Stiinte din Philadelphia spune clar : 
“ Promotorii fluorizarii au cenzurat marea parte a mass-mediei, au ignorat importante discutii relative la acest subiect, au calomniat pe multi opozanti ai fluorizarii si au rasturnat sentinte legale impotriva fluorizarii, ceea ce demonstreaza puterea lor politica.”
Cum releva si Upton Sinclair : “ este dificil sa aduci un om ( ex: sustinator al fluorizarii) in gradul de a intelege ceva (ex: ca fluorizarea apei nu e deloc sigura si eficienta) cand salariul sau (puterea si reputatia) depinde de faptul de a nu intelege acel ceva.”   

By Dr. Donald W. Miller:  è cardiochirurgo e professore di chirurgia alla Scuola di Medicina di Seattle dell’Università di Washington. E’ membro di Doctors for Disaster Preparedness e scrive articoli su vari argomenti per LewRockwell.com.
Il suo sito web è:
 www.donaldmiller.com
Articolo originale: “Fighting Fluoride” — 
http://www.lewrockwell.com/miller/miller35.1.html


                                       Administrator blog
    
                           
                   Postat si tradus de 
                          Administrator  blog


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu