Ads 468x60px

duminică, 26 ianuarie 2014

WOODY HARRELSON DEVINE GURU GURULUI




 

WOODY HARRELSON  DEVINE GURU GURULUI

sursa : www.disinformazione.it

Extras din cartea lui Lorenzo Acerra : „ Fara lapte, suntem la Hollywood”

     
           Producatorii filmului „Cine nu sare este alb” (1992) il doreau cu orice pret pe actorul Keanu Reeves dar in ultimul moment au descoperit ca acesta era complet nestiutor in privinta baschetului, astfel ca in locul sau l-au ales pe Woody Harrelson (actor vegan) care avea un trecut de fost jucator de baschet la Colegiu.  Asa se intampla ca antrenorul echipei de baschet „  Los Angeles Clippers", pe nume Hinds, fu angajat de Harrelson ca antrenor personal.
     
           Povestea lui Hinds cu lactatele este urmatoarea : incepu sa aiba mari dureri la maini, lucru care ii facea imposibila practicarea jiu-jitsu-lui brazilian, care reprezenta viata sa, atat ca antrenor cat ca si atlet ce participa la competitii. Specialistii la care se dusese ii spusera :” Jon, ai 40 de ani, aceasta este o artrita ! Putem sa te operam daca vrei, dar sa nu te astepti la un miracol; nu este un lucru care dispare !”  Atunci isi dadu seama ca trebuia sa se preocupe sa caute solutii alternative.

Dar unde? ... In momentul cand fu angajat de Harrelson, Hinds nu facuse nici un pas inainte.
     
  Actorul il convinse sa renunte de a mai consuma lactate. Ii spuse : „Jon, dietele create special pentru cine face fitness sunt cele ce te-au imbolnavit” .                                                                                                  
Si a inceput sa-i spuna o poveste absurda (n.td : din punctul de vedere a lui Hinds) : un lichid alb galbui (zerul), deseu rezultat din industria branzeturilor, este reciclat si transformat in produse create special pentru a fi oferite pasionatilor de fitness, sub forma suplimentelor de proteine.                                                                              Mii de tone de de zer de lapte reprezinta subprodusul in exces, nedorit, al industriei branzeturilor.  Pana nu de mult, cu vre-o 20 de ani in urma, acest subprodus era deversat in canalele de scurgere dar apoi s-a interzis deversarea lui in mod liber deoarece aceasta substanta incredibil de lipicioasa creaza mari dificultati instalatiilor municipale de filtrare a apei . Atunci, pentru a nu trebui sa plateasca in plus pentru descompunerea acestor deseuri speciale, industria branzeturilor se gandi la inceput sa directioneze aceste deseuri spre adapatoarele animalelor din crescatorii.  Curand insa realizara ca porcii se imbolnaveau iar vacile chiar refuzau sa le bea, ajungandu-se in unele cazuri ca acestea sa intre in deshidratare decat sa bea zerul.

            Guvernul USA a consimtit ca legislatia sa fie mult mai permisiva in ce priveste utilizarea pe scara larga a proteinelor obtinute din zerul de lapte in industria alimentara. Pe rafturile magazinelor gasim intr-adevar tot felul de produse : amestec de cacao solubila ce contine mai multa proteina din lapte decat cacao, prajituri sau prafuri pentru checuri ce contin o cantitate mai mare de proteine din zer decat insasi faina sau laptele din ele.  16 milioane de tone de aceasta proteina ajung in fiecare an in industria de biscuiti americana, 10 milioane de tone sunt uscate si folosite pentru satisfacerea cerintelor de proteine ale pasionatilor de fitness iar 30 de milioane sunt uscate si trimise in Africa ca ajutoare alimentare de catre UNICEF !           

Apoi Jon reusi sa se vindece complet reducand foarte mult toate proteinele animale dar mai ales eliminad laptele si derivatele lui.
    
             Astazi Jon spune „Cand cineva decide sa elimine lactatele, greutatea trebuie sa-si caute alt stapan, corpul procurandu-si astfel o limpezime si o mina radioasa sub multe aspecte.”  Este vina denaturarii prin tratamentul termic a proteinelor din zer care face ca acestea sa devina nedigerabile si lipicioase. Aciditatea si toxemia intestinala sunt consecintele naturale ale consumului de astfel de proteine.




       Inca de cand era copil, Harrelson suferise de raceli continue, acnee si probleme de piele repetate, pe care le rezolva doar cand decise sa urmeze sfatul ce-l primi de la o doamna pe care o intalnea zilnic in autobuz, de a renunta sa mai consume lactate. Raceala si „nasul infundat” disparura imediat. Dupa o saptamana se vazu eliberat de atatea probleme care erau deja cronice.                    

„ Congestia si sinuzita se ameliorara imediat. Mi se parea ca pana si auzul deveni mai bun; puteam si sa respir mai bine. Eram plin de energie si entuziasm. Aceasta posibilitate de a ma simti atat de plin de forte si de luciditate era pentru mine un lucru nou. Intelesei pentru prima data in viata mea relatia fundamentala care era intre starea mea de sanatate si ceea ce decideam sa mananc.”
     
   Harrelson a devenit apoi un expert in sanatate, a adoptat dieta vegana (crudista), si-a crescut cei trei fii intr-o eco –comunitate pe o insula pierduta, si-a creat o pagina web ce trateaza importante teme ambientale si consumistice. A fost o placuta experienta sa se intoarca la Hollywood ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat ! 
In timpul emisiunilor la Radio America (2006), Harrelson care era impreuna cu asistenta de studio Kimberly Greene, ce se lupta continuu cu o usoara dar neplacuta forma de astm, ii spuse acesteia :” Ia vino incoace ! Acum trebuie neaparat sa vorbim despre lapte ! ” Si asa ii tinu o predica de 20 de minute, la sfarsitul careia Kimberly decise sa incerce pentru o saptamana de a nu mai consuma lactate, doar pentru a observa daca acest fapt ii va aduce o ameliorare.”  . Chiar dupa 2 zile diferenta era incredibila astfel ca de atunci nici nu s-a mai reintors la consumul de lactate. 

  In afara de Kimberly, Harrelson converti la regimul fara lactate si alti doi prieteni apropiati : Billie Nelson si Alanis Morissette. Acesteia din urma Harrelson ii darui cartea lui Joel Fuhrman : „Eat to live”, care o incuraja spre o mica revolutie. Alanis spune : „Nu-l voi uita niciodata pe prietenul meu Woody Harrelson care imi repeta tot timpul ca as fi putut scapa definitiv de acnee si alte probleme dermatologice numai dupa ce as fi inteles discursul despre lapte. La un moment dat am facut experimentul si am descoperit ca era adevarat ce imi spusese. Acum pielea mea este perfecta.”

  

          Articol postat de administrator

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu