Ads 468x60px

duminică, 22 decembrie 2013

A TRAI IN ARMONIE CU NATURA

                                                                
                                                                                   
 A TRAI IN ARMONIE CU NATURA
     
  

    articol preluat de pe site-ul   www.valdovaccaro.blogspot.it/
      
       (de la Conferinta din  sept 2012 la Roma)



FIECARE MASA PE CARE O MANCAM ARE IMPORTANTA                               FIIND ATAT CREATOARE DE SANGE CAT SI DE ETICA

„Consumand circa 42000 de mese pe zi in cursul vietii, nu este normal sa ne gandim ca acestea au anumite influente asupra organismului uman?”      Este intrebarea care pe drept cuvant si-o pune Arnold Ehret in celebra sa carte „Muculess Diet Healing System” (Sistemul de insanatosire prin dieta fara mucus). Stilul de viata de a manca sanatos, in mod natural, sta la baza formarii sangelui de calitate, care la randul sau reprezinta fluviu vital ce alimenteaza cele 100.000 miliarde de celule ale corpului nostru. Ca sa nu mai vorbim apoi de ceea ce se intampla la nivelul captarii spirituale.  

DELICTUL SI OCULTAREA CADAVRELOR (CA SA UZAM LIMBAJUL COLORAT AL UMORISTULUI SICULO PINO CARUSO)

Daca americanul obisnuit, in decursul vietii sale, ingroapa 21.000 de animale in intestinele sale, nu trebuie sa ne miram apoi daca aflam (din aceleasi statistici produse la New York si imprejurimi) ca USA este tara cu ce mai mare rata al bolnavilor de diabet, cardiopatie si cancer din lume. Fara sa mai socotim ca 21.000 de animale sacrificate inseamna un delict brutal si ocultare de cadavre, care ar implica un caz penal,precum si o incarcatura karmica pe care n-as ezita s-o definesc cutremuratoare.


AI VENIT POATE SA MA ARESTEZI ?

Cu cateva luni in urma, la sfarsitul unei conferinte pe care am avut-o la Bergamo, a urcat pe scena un domn in uniforma. „ Buna ziua dr. Vaccaro!” - „Buna ziua  – zic . Ati venit sa ma arestati ? ”  „Nu. Din contra. Am venit din Catanzaro special pentru a va multumi din inima in numele meu si al familiei mele pentru beneficiile pe care le-am avut urmand sfaturile dvs. Am tinut mult sa vin la aceasta conferinta sa va imbratisez „   Suspinand  mi-am spus „Am scapat si de data asta” 

SA APERI SANATATEA INSEAMNA IN MOD INEVITABIL SA FII SUBVERSIV

Sa cutezi a lansa un apel in favoarea animalelor in lanturi, in favoarea prietenilor condamnati pe viata in asteptarea unei executii barbare si a unei vieti de martir, inseamna sa te pui de-a curmezisul in fata unui regim oprimant si iresponsabil care face ca lumea sa cada tot mai jos pe scara valorilor etice, culturale, morale si ale sanatatii.

PRIETENII ANIMALELOR  SAU BAUTORII SANGELUI LOR ?

       Aceasta reuniune, chiar daca are loc intr-un perfect cadru legal si institutional, este asemanatoare (ca si altele de acest fel) cu o intrunire a unei societati secrete de revolutionari ce pledeaza impotriva unui sistem care ne vrea pe toti bolnavi, cinici si insensibili, toti mancatori supusi si naivi de hoituri.         Suntem, da sau nu, intr-o relatie pasnica cu celelalte fiinte vii de pe aceasta planeta? Sau suntem avizi vampiri ce le sugem sangele ?

NICI O SCOALA NU TE POATE EDUCA CUM O POATE FACE  UN ABATOR

Inainte sa-mi raspundeti, va rog doar sa va duceti sa vizitati macar un abator, un loc de moarte si de executie. Sa vedeti creaturi paralizate de frica si pline de adrenalina. Pui de animale terifiati de moarte, in fata ucigasilor lor inarmati  cu cutite. Nu faceti insa greseala de a blama macelarii si calaii executanti. Ei fac aceasta oribila munca pentru a supravietui.

ADEVARATUL CALAU ESTE CONSUMATORUL

Adevaratii ucigasi sunt persoane linistite, civilizate si de nebanuit. Femeile care umplu frigiderul lor cu provizii de salam si bucati de carne cadaverica, transformand propriul frigider intr-o morga cu dovezile  delictului.  Stiu prea bine ca pentru multi dintre voi conferintele de acest tip  sunt doar simple intalniri informative, de aceea nu voi pune carul inaintea boilor si nu voi distribui in mod fortat legitimatii sau carnete de revolutionari sau vegetarieni nimanui.  Respect pe fiecare din voi, oricare i-ar fi profesia, ideologia, oricare ar fi mancarea sa cotidiana, chiar daca  mai fac unele glume colorate si picante.

SUNTEM FRUCTIVORI, VEGETARIENI SI CRUDISTI, ASA AM FOST PROIECTATI SI CREATI

Tin sa mentionez ca fiinta umana este dotata cu corp, minte si suflet excesiv fructivore, si ca suntem cu totii legati printr-un indisolubil cordon ombilical cu creaturile din alte specii care ne insotesc in aceasta calatorie temporara si terestra care se numeste viata.  Aceasta este esenta problemei. Nu ma consider deloc mai bun ca voi. In cel mai bun caz sunt mult mai bine informat decat voi in ce priveste acest subiect. 

ZECE ADEVARURI INCONFUTABILE

Avem de partea noastra 10 adevaruri inconfutabile si inechivocabile care „rod” corpul si mintea oamenilor imprtanti, 10 autentice dovezi care dau cosmaruri si somn agitat unei mari contraparti care, pe cat e de puternica in sectorul comercial, in mediile de informare si coercitive, pe atat e de slaba si dezechilibrata in valorile sale si in ideologia sa. O contraparte care e reprezentata de nume importante ca : Cremonini ( n.td: Grupul Cremonini este unul din magnatii din sectorul alimentar italian), Smithfield, McDonald’s, Pfizer, GlaxoSmithKline, Bayer, Rockefeller, Monsanto, Danone, Nestlè, Eridania , pana si Vaticanul.                     O contraparte care face absolut tot ce-i sta in putinta pentru ca convinge lumea ca, nu numai ca este just , etic si indispensabil sa se mentina abatoarele existente dar ca, este necesar sa fie triplicat cat mai repede numarul lor si dimensiunile, simultan cu cresterea productiei de medicamente, de interventii chirurgicale si transplanturi.

PRIMUL ADEVAR : SANGELE ESTE ALCALIN

Primul adevar este ca fiinta umana are sangele alcalin (la fel cum sunt si fructele, cu pH-ul intre 7,30 si 7,50) in timp ce felinele, crocodilii, sacalii, hienele, condorii, se situeaza sub punctul 7, la nivele evidente de aciditate. Acest subiect despre sange este fundamental si pentru ca este valabil pentru toti oamenii. Albi, negri, barbati, femei, copii, adulti, sanatosi sau bolnavi, cu Rh-pozitiv sau negativ, Scorpioni sau Berbeci, vegani sau nu, toti suntem cu sangele alcalin, tipic consumatorilor de fructe.

AL DOILEA ADEVAR : ABSENTA TOTALA A ENZIMEI URICAZA IN CORPUL UMAN

Al doilea adevar este ca omului ii lipseste in mod absolut enzima uricaza din organism si deci corpul sau nu este in masura sa dezintegreze si sa elimine imediat acidul uric (ce se formeaza in urma metabolizarii proteinelor de origine animala) asa cum se intampla la animalele carnivore.  Sa ne amintim ca 1 kg de carne, alba, rosie sau de orice alta culoare, contine 28 de grame de acid uric, o enormitate, in timp ce pestii si crustaceele contin cam 30 de grame. Daca ne gandim ca un pahar cu apa, transparenta si usoara, pe care il ingeram, iese din corp doar partial si nu fara dificultate, putem doar sa ne imaginam daunele si dezastrele pe care acidul uric, o otrava complet straina si de neutilizat pentru corpul omenesc, le poate crea organismului nostru.

AL TREILEA ADEVAR: STOMACUL NOSTRU HIPOCLORHIDRIC  ESTE FRUCTARIAN

Al treilea adevar este ca oamenii au stomacul fructarian, avand de 10 ori mai putin acid clorhidric decat animalele carnivore, astfel ca suntem in imposibilitate de a demola membrana proteinelor pentru a le transforma in aminoacizi. Acest lucru inseamna ca fiecare fel de mancare cu carne implica umplerea tubului gastro-intestinal cu reziduuri proteice nedigerate care, in mediul cald al intestinului, intra imediat in putrefactie, cauzand tipicele miasme fetide de soarece mort in interiorul nostru, si care produc refluxurile gastroesofagiene si congestiile sanguine in diverse puncte  in oragnism .

AL PATRULEA ADEVAR : INTESTINUL NOSTRU ESTE IN MOD DRAMATIC INADAPTABIL PROTEINELOR ANIMALE

Al patrulea adevar este ca oamenii au un intestin delicat, complex si susceptibil, de 10 ori mai lung decat cel al animalelor carnivore, cu o suprafata enorma ( 400-600 mp , echivalentul a doua campuri de tenis) Un intestin spongios, peristaltic si reactiv (80% din sistemul imunitar se gaseste in tractul intestinal, cu 150 „centrale” limfatice numite „placi Peyer”). Complet opus fata de intestinul unui animal carnivor, care este (notoriu) scurt, masiv, neted, acidificat si uricaziat

AL CINCILEA ADEVAR : LAPTELE UMAN ECHIVALEAZA CA FORMULA SI CONTINUT CU SUCUL DE STRUGURI SI DE PORTOCALE SI NICIDECUM CU SANGELE

Al cincilea adevar este ca nou-nascutii umani au la dispozitie un lapte matern transparent, dulce, cu minima valoare proteica si lipidica, si care este practic identic cu formula chimica al laptelui de migdale, al sucului de struguri, de portocale, si asemanator cu toate celelalte sucuri dulci de fructe proaspete. Laptele de vaca, de oaie si de capra au de 2-3 ori mai multe lipide si proteine decat laptele uman. Laptele de caine este de 6 ori mai concentrat, cel de pisica de 7 ori, iar cel de soarece de 10 ori. Fiecare tip de lapte este un optim aliment pentru micutul din specia respectiva, asa cum a prevazut Mama Natura, si trebuie ingerat totdeauna numai in limitele temporale prevazute de aceasta din urma (urmeaza intarcarea) si nu consumul acestuia pe toata durata vietii.

AL SASELEA ADEVAR : SISTEMUL IMUNITAR ESTE CRUDIST-VEGAN

Al saselea adevar este ca oamenii au un sistem umanitar fructarian si acest fapt este confirmat de faptul ca sistemul nostru imunitar reactioneaza la alimentele de origine animala. Atunci cand ingeram astfel de alimente se declanseaza (asa cum au demonstrat experimentele lui Paul  Kouchakoff, prezentate la prima Conferinta Mondiala de Microbiologie de la Paris in 1930, reconfirmate de elevii sai care au primit premiul Nobel pentru medicina in 1948) o teribila, obositoare si debilitanta urgenta numita leucocitoza, cand numarul leucocitelor cresc de la valoarea normala de 6-7 mii de unitati per mmc, la 20 de mii (si chiar mai mult) per mmc., in urmatoarele 2 ore de la digearare                      In schimb, atunci cand se mananca fructe, legume si verdeturi crude nu se declanseaza nici un mecanism leucocitar, si deci leucocitele raman la nivelul lor normal de 6-7 mii in faza digestiva si post digestiva (al asimilarii si eliminarii)

AL SAPTELEA ADEVAR : ECHILIBRUL VIBRATIONAL

Al saptelea adevar este ca oamenii sunt dotati cu un echilibru vibrational sensibilizat pe undele si culorile fructelor. Organismul uman, in deplina sanatate, emite unde electromagnetice egale sau mai mari de 6500 Angstrom.  Daca insa nivelul undelor va fi mai mic de 6500 A, organismul isi pierde echilibul si se imbolnaveste, asa cum demonstreaza si experimentele ing. Francez André Simoneton. Fructele maturate in mod natural, bio sau nu ( dar mult mai bine daca nu sunt contaminate de pesticide) au un nivel al vibratiilor de la 85oo pana la maximul de 1o mii Angstrom, aflandu-se astfel pe culorile de infrarosu, daruind corpului uman maximul de vitalitate.

AMIDONUL VEGETAL ATENUEAZA DAUNELE PRODUSE DE                       
CALDURA

Verdeturile crude urmeaza dupa fructe, cu unde de 75oo A, in timp ce legumele pe baza de amidon, fierte la temperaturi scazute (cartofi, dovleac, tuberculi, seminte si cereale puse la muiat si fierte in scurt timp si la temperatui scazute) reusesc sa se mentina pe culoarea rosie, echivalenta cu valoarea de 65oo A, fiind un nivel acceptabil.

ALIMENTELE „HOATE” SE RECUNOSC DUPA NIVELELE SCAZUTE PE SCARA BOVIS- SIMONETON
Proteinele animale, produsele concentrate si devitalizate, alimentele fierte, dulciurile si alimentele sarate, vitaminele si suplimentele, sucurile de fructe ambalate, gemuri, paste, paine, produse de patiserie, diversele bauturi inventate de  industriile alimentare, toate acestea coboara in jos pe scara Bovis-Simoneton, situandu-se pe nuantele de gri a razelor X, adesea sub nivelul de 3ooo A, cand orice aliment devine, nu un aducator de energie si vitalitate ci, un aliment-hot care pentru a putea fi digerat intr-o oarecare masura, sustrage organismului putere calorica, putere enzimatica, putere metilica, putere vitaminica si rezerve minerale. De amintit ca o temperatura peste 11o °C aplicata oricarui carbohidrat da nastere otravitoarei acrilamida (substanta mutagenica si neurotoxica)    

AL OPTALEA ADEVAR : EPIDERMA FRUCTELOR ESTE ACOPERITA  DE 5 MILIOANE DE PORI

Omul este dotat cu o epiderma fructariana( neavand nici blana nici pene) intesata cu milioane de pori transpiranti, epiderma jucand rolul unui al doilea plaman si al doilea rinichi, creata sa elimine acumularile de otravuri din corp pe care sistemul renal nu reuseste sa le elimine prin urina. 

AL NOUALEA ADEVAR : GRUPUL FICAT-PANCREAS-RINICHI – ESTE FRUCTARIAN- CRUDIST

Fiinta umana este dotata cu un sistem pancreatic compact si tipic fructarian. Este dotata cu un ficat crudist care se mareste devenind hipertrofic cu fiecare fel de mancare ce contine grasimi si proteine . Glomerulii renali accepta doar mineralele organice care sunt dezmembrate in parti extrem de fine si se „revolta” la mineralele anorganice si cristaline ce nu sunt elaborate de plante prin intermediul functiei clorofiliene, asemenea si fata de mineralele organice ale plantelor cand sunt modificate in materie anorganica prin procesul de fierbere. 

AL ZECELEA ADEVAR : STRUCTURA FIZICA SI EMOTIONALA ESTE IN ESENTA FRUCTARIANA

Fiecare detaliu fizic si emotional ne demonstreaza ca, corpul uman a fost creat pentru fructarianism , fiind dotat cu degetele mainii neunite, adaptate sa culeaga fructele, cu ochi frontali si nu laterali (tipici pentru animalele de prada, intotdeauna in alerta pentru a vana si ataca), cu mandibule mobile si nu fixe ( cu care sa poata desface graunte si seminte, nu sa sfasie tesuturile nervoase si osoase ale prazilor ghinioniste). Un corp cu un suflet si o sensibilitate de tip pacifist si spiritual, cu o puternica si tulburatoare aversiune fata de vederea sangelui si simtirea mirosului sau. Nici un copil uman (as spune si ca nici un adult) avand in fata un iepuras si  un mar sau o banan, nu se va repezi sa muste din creatura imblanita, asa cum ar face in schimb, sub impulsul irezistibil al instinctului, cainele sau pisica.     

INCONSISTENTA MOTIVATIILOR MEDICILOR SI  MACELARILOR

Contropartea medico- farmaceutica si industria de carmangerie au putine  argumente, lasand la o parte multitudinea de trucuri, smecherii si multa ipocrizie, care sunt in mod regulat dezmintite si dezvaluite de cercetarea stiintifica independenta.  Ei aduc ca argumente inselatoarele si falsele lor piramide  alimentare, tabelele lor medicale care hipnotizeaza doar prostii si lingusitorii, oamenii inapoiati, slabi si infricosati. Sunt arme mucegaite ce nu mai conving pe nimeni, cu exceptia unui mic segment al populatiei, credula si naiva.

PROTEINE NOBILE SI VITAMINA B 12

"Proteine nobile" ( demonetizate de stiinta de mai multi ani), exaltarea vit. B12 in defavoarea vit C si a vit B9 ( din sangele rezultat din sacrificari) in defavoarea verzei, morcovului, Omega 3- din peste (predispus la putrefactie si aciditate) in defavoarea lui Omega 3 – din migdalde- pinoli (seminte de pin) –nuci ,etc. Acestea sunt unele din armele folosite de partea adeversa. Medicina de astazi se bazeaza pe vivisectie, bisturiu, mamografii, endoscopii, colonoscopii, pe demonizarea virusilor inofensivi si bacteriilor indispensabile, pe insultele si inselatoriile SIDA si a virusului papiloma, pe operatii, pe chemioterapie, pe transplante de organe, pe infamele iluzii ale clonarii si ale celulelor staminale.  

ARMELE NOASTRE ETICE SI IDEOLOGICE SUNT CU TOTUL DE O ALTA NATURA

Avem de partea noastra legi stiintifice si principii naturale dovedite. Argumentele noastre sunt de granit si imortale si nu se tem de o confruntare. Suntem in armonie cu cele mai sclipitoare inteligente din istoria trecuta si prezenta : Pitagora, Hipocrate, Galeno, Leonardo Da Vinci, Paracelso, Voltaire, Antoine Béchamp, Max Von Pettenkofer,  Louis Kuhne, d Florence Nightingale,  Arnold Ehret, Albert Schweitzer si Herbert Shelton.  Calea noastra nu este una incerta, sinuoasa si intortocheata, inselatoare si balbaita, ci o cale luminoasa si sigura, cu indicatii precise si nu confuze, lipsita de orice risc, contradictii si efecte colaterale. Drumul nostru este un traseu net care aduce cu adevarat sanatatea corpului, mintii si spiritului.

SI IGIENA NATURALA ARE TABELELE SALE

 Tabelele igienistice ? Exista si inca cum. Limba rosie, respiratia placuta, pofta de mancare, digestie rapida, evacuari regulate si consistente, absenta balonarilor, a colitelor, urina deschisa la culoare, iris curat, ritm cardiac 70,  mainile si picioarele calde, respiratie profunda, o buna postura mentala-ideologica-spirituala, tensiunea normala, pielea sanatoasa, somn linistit, armonie cu sine insusi si cu lumea intreaga- toate acestea sunt: „hartia de turnesol” a Igienismului Natural.

ARTA SI RELIGIA LIPSITE DE SENS SI SEMNIFICATIE

La ce serveste ingeniozitatea umana daca o folosim mai ales pentru a ne ascuti cutitele si pentru a ne lustrui pustile ? La ce foloseste toata arta daca manjim cu sangele animalelor sacrificate tablourile si sculpturile, operele literare si poeziile ? La ce folosesc rugaciunile si credinta umana daca incarcam constiinta noastra cu suferinta surda si sufocata a milioane de creaturi terorizate, care implora mila fara sa o gaseasca niciodata, din zorii zilei si pana la asfintitul fiecarei zile din calendar.    


INTELEPCIUNEA SI SENINATATEA TIMPURILOR DE MULT TRECUTE

Daca timpul prezent si trecutul apropiat nu ne sunt de ajutor si de bun exemplu, daca viitorul ne apare in culori sumbre si dementiale ( datorita celor care se afla la carma tarii, incompetentii care fac din titlurile si avantajele lor legale obiect de dominatie si aroganta) atunci suntem constransi sa cautam solutii in trecutul nostru indepartat.  Traim in timpuri cu profunde transformari si drastice redimensionari. Am intrat in era saturatiei si a descresterii industriale. Suntem fortati sa ne intoarcem la simplitatea si intelepciunea trecutului antic. Acolo gasim inspiratiile si solutiile juste pe care sa le punem in practica.                                    
Chiar si vechii egipteni puneau mare accent pe sanatate. Pe un papirus din anul 3000 i.C, era scris : Daca ai ajuns la 30 de ani si ai inca nevoie de preot, de medic si de sexolog, poti sa consideri ca esti terminat” 
   
MAESTRUL  LUMII

Astri luminosi sunt multi dar numai unul este cel ce apare ca un gigant ce ilumineaza cel mai tare : Pitagora , Maestrul si Inteleptul Umanitatii prin definitie.                                                                       
Omul este o fiinta ganditoare. A gandi inseamna a cantari, a fantastica, a reflecta. Filozofia inseamna, literar, „dragoste de cunosatere”. Filozoful este receptiv, curios, dispus sa observe si sa traga invatamintele din fapte. Este cel ce percepe, receptioneaza, absoarbe si filtreaza ca un burete. Filozoful este cel ce stie  Cuvantul „filozof”  a fost inventat chiar de Pitagora.

Pitagora se afla in Peloponezia pentru a asista la un eveniment sportiv si un anume Leontio, impresionat de modul sau exprimare, il intreba ce profesie are. „Sunt un filozof” ii raspunse maestrul. „Aceasta viata poate fi comparata cu jocurile olimpice. Unul cauta gloria sportiva si medaliile. Unul urmareste sa vanda ceva. Unul, dupa ce a plecat din cer si a ajuns pe pamant, vine nu pentru aplauze, nu pentru vanitatea gloriei si pentru suprematia asupra celui de pe locul secund, si nici macar pentru un castig speculativ, ci doar pentru a se bucura de acest minunat spectacol. Vine doar pentru a vedea si a cunoste ceea ce se intampla . Nu exista nimic mai nobil pe lume decat sa fii spectator dezinteresat, fara nici un profit personal.”  

Pitagora fu primul care insamantat, in semi-barbara Europa din anul 600 i.C, semintele cunoasterii si civilizatiei, aducand astfel licoarea ereditatii stiintifice a civilizatiei egiptene, feniciene, persiene, si indiene in Italia. Nascut la Samo (Grecia) in 570 i.C, avu parte de cea mai buna educatie din acele timpuri datorita lui Creofilo, lui Perecide di Syros (de la care invata doctrina metempsihoza) lui Hermadames, da Talete di Mileto ( unde afla decrtele matematicii) lui Anassimandro (cel mai mare reprezentant al naturalismului antic). Peregrinarile sale continue in Egipt, India, Fenicia, Caldea si Mesopotamia completara educatia sa, inainte de a se stabili in Calabria.
Scoala Pitagorica din Crotone (Italia) fu prima asociatie vegetariana din lumea occidentala, daca se excepta cea a lui Orfeu cu cateva secole mai inainte. Pe statuia lui Hermes, Zeul Cunoasterii, postata la intrarea in Scoala, era scris .” Fie ca profanul sa nu indrazneasca sa intre in acest loc”  

DIETA LUI PITAGORA  

Biografii lui Pitagora, intre care Iamblicco si Diogene, descriu dieta personala a maestrului. Dimineata fructe proaspete, paine si miere, la pranz vegetale crude si miei (sau alte cereale, dar mieiul era considerat superior) fructe de sezon si fructe uscate puse pe masa la indemana pe toata durata zilei, la cina radacinoase si vegetale fierte. Nici un aliment proteic de origine animala, care produce doar mizerie intestinala. Deja de la 16 ani, tanar ganditor cu un temperament linistit si senin, a definit carnea ca fiind alimentul cel mai scarbos, mizerabil si grosolan, in timp ce fructele le considera alimente optime ce ne mentin curati pe dinauntru si pe dinafara. Alimentatia pe baza de carne impiedica dezvoltarea armonioasa a copiilor si diminueaza facultatile intelectuale si spirituale ale adultilor. Carnea „decapiteaza” curiozitatea stiintifica, umbreste ratiunea, leneveste mintea, produce vibratii joase care interfereaza cu natura emotionala umana, care este calda si generoasa, nu rece si cinica. ( clamoroasa anticipare a scarii lui Simoneton, despre vibratiile alimentelor!) 

GRANDOAREA EDUCATIEI PITAGORICE

In antica Roma, povesteste Hercalit (500.i.C), o statuie a maestrului avea incrustata in marmura un elocvent citat : „Pitagora, fiul lui Mnesarco, cel mai intelept dintre toti oamenii” .
 Grandoarea lui Pitagora nu se regaseste doar in geometrie si matematica asa cum cred unii. Pitagora a predat mai mult decat orice altceva respectul maniacal al regulilor, al legilor si principiilor.   El isi invata studentii sa evite de a fi sectari, de a nu practica favoritismul, sa nu fie agitatori, agresivi sau turbulenti. Ii invata sa nu defaimeze, sa nu calomnieze, sa nu insulte, sa nu fie razbunatori, sa fie generosi si intelegatori cu inamicul, sa invete sa renunte la excese si la superfluu. Ii invata sa-si respecte parintii si stramosii mai mult decat pe Zei. Sa-si controleze atitudinea temperamentala, sa nu aduleze dar nici sa ia in deradere pe altii. Sa iubeasca familia si nu discordia. Sa fie pacifisti si toleranti si nu cautatori de galceava.   
Ii educa in a considera femeile egale cu ei in drepturi, si asta se intampla cu   2500 de ani inainte de primul sufragiu universal si de dreptul lor la vot, recunoscut dupa mii de tensiuni abia in secolul trecut. Ii invata ca, casatoria nu inseamna posesiunea exclusiva a unuia asupra celuilalt, ci mai degraba o asociere, temporara sau pe viata ( depinde de compatibilitatea intre cei doi parteneri) bazata pe procrearea de fii mai buni. Cea mai faimoasa filozoafa pitagorica : Hypatia di Alessandria, fu rapita de fanatici trimisi de arhiepiscopul Cirillo, dusa intr-o biserica crestina, torturata, violata si dezmembrata. Acesta fu raspunsul Bisericii la emanciparea femeii, promovata de scoala lui Pitagora.

De asemenea isi invata studentii de a trai sanatos si in armonie cu natura si ii invata autosuficienta terapeutica, sa stie sa se trateze singuri cu ajutorul naturii in natura. Ii invata sa nu aiba ambitii banale si de vana glorie, precum restul multimii. Ii invata cum sa studieze, cum sa-si mentina prospetimea gandirii, sa recapituleze, sa vizualize, sa-si exerseze memoria.

De la Pitagora au invatat cu totii : Hipocrate si Galeno, Platon si Aristotel, Epicur si Socrate, Plutarco si Ovidiu, Virgilio si Seneca, Giulio Cesare si Marc Aureliu, Giordano Bruno si Leonardo da Vinci, Shelley si Byaron, Newton si Voltaire, Wagner si Tolstoi.  Nu exista manual de matematica in lume fara teoremele sale simple si curate precum autorul lor. Nu exista partitura muzicala in lume care sa nu includa bazele tonice si ritmice create de Pitagora si traduse in solfegii in sec. XI-lea de Guido D’Arezzo.

CUNOASTEREA PRACTICA SI DIRECTA

 Pitagora era de parere ca, cunosterea stiintifica sa fie facuta prin observare si incercare, prin experimentarea directa si personala, practica si nu teoretica. Pitagora e tatal astronomiei, caci insasi Copernic, Galilei si Kepler faceau referire la el in studiile lor aprofundate privind miscarile Soarelui si Terrei. Pitagora e si tatal nutritiei stiintifice. A fost primul care recomanda dietele cu slab continut caloric. Biolog si endocrinolog, cu teoriile sale oculistice si genetice. Pitagora a promovat o credinta bazata pe actiune.  „Zeii ne sunt recunoscatori nu pentru ofrandele noastre, nu pentru rugaciunile noastre ci pentru alegerile noastre de viata, pentru actiunile noastre cotidiene.”  De aceea, nu intamplator s-a manifestat ura si persecutia postuma a Bisericii impotriva lui Pitagora , geloasa pe invatamintele pitagorice in planul filozofiei si logicii, si deranjata de luarea in deradere a rugaciunilor si a altor rituale.    

PITAGORA, PARMENIDE SI HIPPOCRAT

Pitagora invata lumea lucruri incredibil de avansate pentru acea vreme. Nu numai respectul fata de batrani si femei ci si fata de animalele din cer, din mare, de pe pamant, pentru soare si planete. Contemporanul sau, Parmenide da Velia ( azi, Castellamare della Bruca), invata oamenii sa nu combata febra ci mai degraba sa o doreasca. „Dati-mi puterea febrei si voi sti sa fac miracole”  In anul 400 i.C, Hippocrat fixa si repeta regulile Medicinei Naturale, cu clare si precise sentinte : „ Natura este suverana vindecatoare a tuturor bolilor” , „Primul aliment este aerul” , „Mancarea naturala sa-ti fie atat hrana cat si medicament” , „ Nici o otrava nu va putea vre-o data sa vindece un bolnav.”    

           HEROPHILOS SI IMPORTANTA SANATATII

In anul 300 i.C, Herophilos, fondatorul Scolii Medicale din Alexandria, scria : „Cand sanatatea lipseste, intelepciunea nu mai conteaza, arta nu poate fi practicata, forta mintii si a spiritului se diminueaza si bogatiile nu au nici o valoare”. Aceste invataturi erau imediat absorbite de catre anticii romani. Mai mult de jumatate de mileniu de sanatate cu „S” mare datorita verzei crude, ridichilor, verdeturilor, legumelor, asa dupa cum aminteste Catone (234 – 195 i.C) si Marco Tullio Cicerone (106- 43 i.C)


SANATATEA IN OPINIA LUI HORATIUS FLACCUS (65 i.C – 9 d.C)

„Daca nu esti bolnav cu stomacul si cu pieptul, si daca nu ai guta, toate bogatiile Regelui nu te-ar putea face mai fericit”      
 Acest adevar este mult mai real si profund decat ar putea parea. Daca o persoana digera, asimileaza si evacueaza ca la carte, poate fi linistit caci celelalte organe interne nu o vor trada, sangele nu se va ingrosa, limfa nu se va lenevi, apa interna a organismului nu va induce retentie hidrica, sistemul neuro-vegetativ nu se dezechilibreaza, sistemul glandular nu-si pierde echilibrul, muschii nu-si pierd tonusul, etc. Datorita acestor circumstante favorabile, mintea si spiritul nu sunt nevoite sa suporte tirania si limitarile la care corpul le-ar supune.     

DE LA EXILAREA SANITARA LA „MEDICINA PRUDENTA”

Erau timpuri cand sanatatea era tinuta pe palma, si nu in teorie ci in fapte. Sa traiesti in perioada 750 i.C -  100 i.C fara umbra de doctor si de medicamente, inseamna mare lucru.  Inseamna ca lumea era stapana si responsabila pentru ea insasi si pentru propriile conditii de sanatate. Dupa    600 de ani fara medicina, urmara secole de medicina timida.  Era nevoie de doctori buni pentru a trata noii bogati, burghezii si  mancaciosii, care nu lipseau. Cei care erau atrasi de artele culinare si de „il dolce far niente” ( placerea de a nu face nimic), se umpleau de mancaruri fara nici o discriminare pentru ca apoi sa treaca la „vomitorium” si apoi la „medicus”      

ASCLEPIADE  FU PREDECESORUL LUI SHELTON

Primul faimos doctor din Roma post-imperiala a fost Asclepiade (100. D.C)   „Cum trebuie sa fie medicina pentru a fi definita ca acceptabila? Sigura (si nu experimentala), atenta (deci dietologica si hidroterapeutica), suava (deci nu invaziva si daunatoare)”  Asclepiade mai mult decat un medic, este un igienist natural prn definitie, un Shelton al antichitatii. 
Asclepiade anticipa intradevar toate subiectele majore pe care Igienismul Natural le trateaza astazi.  El puse in evidenta importanta fundamentala de a depista factorul intoxicant (cauza ascunsa a bolilor) si apoi optarea unui non- tratament pentru simptoamele alarmante care nu sunt decat evidenta palpabila a bolii . Mai vorbeste de importanta „terenului”, adica a corpului, si de modul in care acesta este tratat (aproape ne vine sa credem ca Asclepiade ar fi fost conectat in mod telepatic in disputa dintre Louis Pasteur si Antoine Béchamp). Subliniaza irelevanta dintre diversele boli si simptome, dat fiind ca toate patologiile sunt provocate in esenta de aceeasi cauza toxica ( alimentatie gresita si traume emotive)      

CLAUDIO GALENO MEDICUL LUI  MARCUS AURELIO

Dupa Asclepiade se distinge prin faima Claudio Galeno (129 d.C- 201 d.C) medic-chirurg-igienist, mare admirator al lui Pitagora.   „Hrana il face pe om responsabil sau iresponsabil, mediocru sau iluminat”- este una din afirmatiile sale.  Scrie tratatul „Arte Medica”, unde vorbeste despre circulatia sangelui si pompa cardiaca, cu 1500 de ani inainte de Gaspare Aselli (1581-1626) si de William Harvey (1578-1657). Devine chirurg la o scoala de gladiatori, unde ranile erau la ordinea zilei.

BAZA FILOZOFICA STOICA SI EPICURIANA DIN ROMA ANTICA

Facand un pas inapoi, citam pe Zenone di Zizico (336 i.C- 264i.C) fondator la Atena a „Scuola Stoica” (unde invata impasibilitatea, imperturbabilitatea si stapanirea de sine) si pe Epicur (343 i.C –i.C 270) care tot la Atena preda despre inexistenta sufletului si a unei vieti intelese ca obtinerea de lucruri concrete si a placerilor si optand in schimb pentru seninatate si indepartarea de viata sociala si de luptele politice. Epicureismul si Stoicismul sunt bazele fundamentale pentru intelegerea Romei antice. Ele reprezinta incercarea suprema spre un ideal de nobilitate si tinuta morala.

ROMA PAGANA SI ROMA NATURALISTICA

Intr-un cuvant era o Roma pagana-epicurica-stoica-naturalistica, plina de pretioase si proaspete mosteniri filozofice izvorate din Egipt, Babilonia, Sparta si Atena.  Cu Socrate (466 – 399 i.C) care cu scepticismul si intrebarile sale ( numite maieutice -metoda prin care se ajunge la adevar pe calea discutiilor si a dialogului) aducea la lumina adevarul, demola falsele religii si ipocritele credinte ale timpului sau. Cu Platon (428-348 i.C) care le recita perle de inteligenta politica sau terapeutica : „ Nu se poate trata corpul fara cap, cu atat mai putin nici corpul fara suflet” sau „ Sufletul este un capital spiritual care trece prin mai multe corpuri, increzandu-se, imbogatindu-se si evoluand”. Cu Aristotel (348-322 i.C) care adoptase pentru el si Scoala sa, o dieta vegana de tip pitagoric.

TITO LUCREZIO SI CRUDISMUL

Tito Lucrezio Caro (99-55 i.C), poet roman epicurian, in lucrarea sa „De Rerum Natura”, descrie cum alimentele supuse prelucrarii termice sunt cauza debilitatii fizice a rasei umane si a micsorarii duratei de viata, si aminteste cum atletii greci si ostenii spartani se hraneau exclusiv cu stafide, smochine, alune, cicoare,lupini, porumb si orz putin prajit.  

      DIETA LUI GIULIO CESARE

Soldatii lui Giulio Cesare Augusto (100 – 44 i.C), dupa cum marturiseste insusi marele Imperator in Cronicile sale, erau platiti in natura cu grau, praz, ceapa, varza, morcovi, etc. Pe timpul expeditiilor, legionarii mestecau seminte de grau crude. Stiau ca cerealele crude, odata muiate cu saliva si mestecate foarte bine, erau un carburant ideal pentru eforturile pe timp indelungat. Mere, prune, rodii, madarine, carrube, alune, smochine, le puteau gasi apoi pe tot parcursul drumului, in functie de anotimp.  

OVIDIU, POET SI ANIMALIST DE NEZDRUNCINAT

Ovidio Basone Pùblio (43- 18 i.C), in a 15 –a carte a poemului Memamorfosi, scrie parafrazandu-l pe Pitagora  „ Fiti atenti voi muritori sa nu va contaminati corpul cu alimente ucigatoare si abominale, impregnate de violenta si suferinte. Cum se poate ca o fiinta nevinovata sa merite o condamnare la moarte, cand ea a venit pe pamant pentru a da o mana de ajutor omului si a fi bucuria copiilor, o fiinta fara protectie, fara siretenie, fara inselatorii ? Cum de permitem ca astfel de lucruri sa se intample unei fiinte, lipsita de pretentii si exigente, poate doar in asteptarea unei mangaieri ? „Lasati ca vaca sa dea tot laptele sau la puii ei si lasati boii sa traga plugurile. Lasati-i sa moara de batranete”    

UN MEMORABIL IMPERATOR LATIN

Motto-ul lui Marco Aurelio Antonino (121-180 d.C) era „ A trai dupa legile naturii”. A lasat cateva opere ca  Reflexii,  Meditatii, care sunt citite si apreciate si in ziua de azi in toata lumea. In coerenta cu stoicismul, pledeaza pentru stapanirea de sine, dispretul fata de durere si alte adversitati. Asistat de medicul sau personal, Claudio Galeno, practica o alimentatie de tip pitagoric si vegana.

DE LA ALIMENTATIA VIRTUOASA LA ORGIILE ALIMENTARE

Etruscii, Romanii, Sabinii, se bucurau, datorita unor principii de sanatate bune si de indelungata traditie, de o filozofie alimentara bine echilibrata intre crud si fiert.  Dar, odata cu mesele copioase si suculente organizate de Petronio, Lucullo si Trimalchione, compuse din alimente fierte si rasfierte, cu pasari si trote gigante, cu slanina si sorici, s-a ajuns la decadenta Imperiului Roman. Si intr-adevar nu au fost armele dusmanilor cele care au scufundat Roma, ci dietele hiper –proteice, comoditatile burgheziei, ignorarea invatamintelor lui Pitagora, meniurile devitalizate de catre bucatari micidiali si incompetenti cum a fost Romano Apicio.   

CUNOASTE-TE PE TINE INSUTI
Vorbeam deci despre o Roma plina de filozofie aplicata in viata cotidiana. Grecii o gandeau iar romanii  o filtrau, o interpretau si o experimentau in mod concret. Aceea era o cu totul alta lume, superioara si din alte dimensiuni. Lume care, cand intra intr-un templu nu vedea scris la intrare „Beti Coca Cola”  sau alte reclame, ci doar trei cuvinte fundamentale : „ Cunoaste-te pe tine insuti” 



DIOGENE SI ALEXANDRU CEL MARE


Exemplu comportamental provenea de la Diogene di Sinope, (400 i.C), dispretuitor fata de orice fel de comoditati, de orice respect burghez. Cel care, pe timpul noptii dormea intr-un butoi rasturnat iar ziua umbla in jur cu un felinar in cautarea vana a unui om adevarat. Cel care ii raspunse puternicului Imperator Alexandru cel Mare, cand acesta din urma il intreba de curiozitate :”Pot sa fac ceva util pentru tine?” , Da, imperatore, da-te intr-o parte caci imi iei lumina soarelui „


            
UN DOCUMENT EXPLOZIV



        Si religia? Aici intra in actiune un document exceptional, mai exploziv decat trinitrotrotulenul. Un document din sec al III-lea d.C, gasit la Medicina Naturala a Essenilor (grup ebraic de origine incerta), conservat, pastrat, ascuns si ingropat in Arhivele Vaticanului.

IN APARAREA MAMEI NATURA VORBESTE HRISTOS

„Lumina ochilor vostri si auzul urechilor voastre s-au nascut din culorile si sunetele Mamei Natura. Ea va imbratiseaza asa cum marea imbratiseaza pestii. Voi sunteti fii Mamei Natura si sunteti una cu ea. Ea este in voi si voi sunteti in ea. Din ea v-ati nascut si in ea va veti intoarce din nou.

LEGILE NU LE GASITI LA INGERI CI IN JURUL VOSTRU SI IN VOI

„Nu cautati reguli in a voastre asa zise „Scrieri Sfinte”, deoarece legea este viata ce pulseaza, in timp ce scrierile sunt moarte. Legea o gasiti in iarba, in copaci, in rauri, la pasarile ce zboara in cer, la pestii ce inoata in mare, dar mai ales in voi insiva. Aici este depozitat adevaraul. Izolati-va, postiti si reflectati folosindu-va de ingerul aerului, al soarelui, al apei si al pamantului. Onorati Tatal Creator si Terra Mama. Respectati comandamentele lor, daca doriti sa aveti zile lungi si senine.”

SA NU UCIDETI SI NICI SA PUNETI PE ALTII SA UCIDA PENTRU VOI

„Voi sa nu ucideti, nici sa ajutati sau determinati pe altii sa ucida, pentru ca viata este data tuturor de catre D-zeu si ceea ce a dat D-zeu omul nu poate lua. Cine ucide, se ucide pe sine. Fiecare picatura de sange va fi o picatura de venin. Respiratia va deveni duhoare. Fiecare celula va putrezi.  Oasele vor fi precum creta. Ochii vor deveni ca solzii iar urechile vor fi de ceara. Moartea fiecarui animal va deveni moartea ta. Eu va voi cere cont de fiecare creatura ucisa.”

DOUA  PORUNCI FUNDAMENTALE

„V-am dat fiecare planta ce produce seminte si fiecare copac ce produce fructe. Aceasta va fi hrana voastra. Iubiti-l pe D-zeu din toata inima, cu toata forta si cu tot sufletul. Aceasta este prima porunca dintre toate poruncile. A doua porunca este la fel ca prima : Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti. Nu este nevoie de alte porunci . Nu ucideti nici oameni, nici aproapele si fiti atenti la ceea ce duceti la gura. Alimentele vii va vor da viata, dar cele moarte va vor ucide.”  

PAPII DE LA ROMA

Nu-i de mirare ca Papii de la Roma au tinut sub cheie aceste scrieri. Nici nu-i de mirare ca au binecuvantat dintotdeauna cu apa sfanta toate macelariile, mari si mici, chiar si masacrele din perioada Craciunului si a Pastelui. Nu-i de mirare ca au incercat furiosi, in toate bibliotecile, lucrarile lui Pitagora pentru a le pune pe rug.  Nu-i de mirare ca au asasinat oameni vegani cum a fost parintele Girolamo Savonarola (1452 – 1498) si eroicul filozof Girodano Bruno (1548 – 1600)
Dupa aceasta trecere in revista al trecutului clasic, renovat apoi in anii 1500 de Leonardo (1452-1519) si de Paracelso (1493-1541) si in anii 1700 de J.Jacques Rousseau (1712-1778) si de stratosfericul Voltaire (1694- 1778), sa ne intoarcem in zilele noastre si sa vorbim de stiinta transparenta si pozitiva, si sa tratam in continuare tema trairii in armonie cu natura.

CONTRIBUTIA STIINTEI IGIENISTICE AMERICANE

In acesti doua sute de ani de stiinta igienistica regasita si redescoperita ne ajuta, printr-un straniu paradox, mai mult cei din America  datorita a sute de ganditori si medici ca :  Isaac Jennings (1788-1874), Sylvester Graham (1794-1851), Russell Thacker Trall (1812-1877), John Tilden (1851-1940) si Herbert Shelton (1895-1985).
Dar si in Europa avem reprezentanti de valoare :  Florence Nightingale (1823-1910), Antoine Béchamp (1816-1908), Max Pettenkofer (1818-1901), Louis Kuhne (1844-1901), Arnold Ehret (1866-1922), Elie Metchnikoff (1845-1916), Paul Kouchakoff, Max Bircher-Benner (1867-1939), Albert Schweitzer (1878-1965), Padre Taddeo di Wiesent (1858-1926), care ne permit sa completam un mozaic complet si convingator.



        MAXI – EXPERIMENTELE LUI COLIN CAMPBELL

Azi, in timp ce scriem aceasta pledoarie, se vorbeste mult de proiectul „The China Study”, o formidabila cercetare la nivel mondial al medicului si cercetatorului nutritionist Colin Campbell. Datorita acestor ulterioare infuzii de informatii, avem confirmarea ca, carnea si toate proteinele animale sunt cele mai contaminante si distrugatoare lucruri ce le bagam in gura.

PRAGUL MAXIM PROTEIC – UN ADEVAR EXPLOZIV PE CARE IGIENISMUL NATURAL IL SUSTINE DE 2000 DE ANI

Pragul maxim inseamna limita extrema dincolo de care se depaseste, se trece in zona periculoasa si daunatoare. Este vorba de un prag maxim proteic de 20-24 , maxim 30 gr. proteine pe zi, asa ca. Fiecare gram in plus devine sursa de aciditate si atenteaza la pH-ul nostru alcalin, induce decalcificarea organica (osteoporoza, carii) si calcificare disorganica (calcar, pietre, colesterol, depozite minerale in corp)   

DOCTORUL SPOCK, MANEKA GANDHI SI MARION NESTLE

  Dr. Spock, renumit consultant TV care timp de decenii a pledat pentru consumul de lapte in zona India-Birmania- Pakistan si care, acum orator spasit, lanseaza mesaje gen : „Tineti copiii departe de lapte”, i-a folosit dr. Campbell de exemplu, ca si Maneka Gandhi, care a fost dintotdeauna inamica a lactatelor si a exploatarii animalelor. Asemenea si cu prof. Marion Nestlé, presedinte la Facultatea de Stiinte Nutritionale si Hoteliere din New York, de unde pornesc marile lanturi hoteliere (Hilton, intercontinental, Marriott, Holiday Inn, Shangri-la si Mandarin).                                    
„Daca se vorbeste azi de proteine, este doar pentru a le sublinia periculozitatea. Nu exista carente proteice in lume, ci doar carente calorice, carente vitaminice, carente minerale si hormonale” – a declarat zilele trecute prof. M.Nestlè intr-un interviu acordat ziarului New York Times.  

COMENTARILE FACUTE DE FAO

Cu aceste lucruri, luati aminte, sunt de-acum de acord si cei de la FAO si de OMS in evidenta contradictie cu FDA, institutia publica cea mai dezinformatoare si mai de rea credinta din istoria umana, care a ramas inca la recomandarile sale de  75 gr. de proteina/zi, asta dupa halucinantele „piramide alimentare” ale trecutului cand recomandau chiar 250 gr. /zi. FAO a calculat ca, cu 2000 de ani in urma si pana prin 1600, alimentele vegetale la dispozitia oamenilor nu ajungea la 160 de mii de varietati ipotizate de cercetattori, dar consta in mod sigur din cateva mii de specii botanice. Astazi in schimb, cu fast-food-urile, cu carnurile care contamineaza cu sange si mirosuri fetide saliva, bolul alimentar si fecalele, gama vegetalelor s-a redus incredibil de mult, ajungand la doar cateva zeci de plante, pe care, Monsanto si Bayer incearca sa puna stapanire.                                     Carnea nu numai ca dauneaza intestinelor si organismului in general dar fura si spatiul necesar fructelor si vegetalelor. 

ACUMULAREA TOXICA SI INSUFICIENTELE HEPATO-RENALE

Acumularea de substante toxice se produce in organismul nostru in cele mai mari centrale depurative care sunt ficatul si rinichii, cauzand oboseala si insuficienta hepato-renala. Tesutul conjunctiv care include sangele, limfa si substantele intercelulare cu care sunt imbibate celulele, se transforma intr-o varsatoare si o cloaca.   

SCADEREA SISTEMULUI IMUNITAR SI A LIMITELOR DE     TOLERANTA

Substantele toxice ce nu reusesc sa fie eliminate sau neutralizate, pun in pericol sistemul limfatic si cel imunitar. Asistam, in lumea intreaga, la o alarmanta scadere a apararii imunitare si a unei rapide cresteri a reactivitatii alterate, adica a alergiilor si a asa ziselor boli auto-imune. Pragurile de toleranta la otravuri se reduc la zero, astfel ca orice noua otrava devine picatura care face sa reverse paharul.



BOLILE DEFINITE IMPROPRIU AUTOIMUNE

Marele nostru capital intern, care este sistemul imunitar, este acuzat ca a devenit al nostru „calcai al lui Achille” si ca s-a transformat in inamicul nostru, atacand articulatiile pentru a provoca artrita reumatoida, atacand intestinele pentru a provoca celiachia, retocolite, boala lui Crohn, atacand teaca de mielina ce inconjura si protejeaza fibrele nervoase pentru a provoca scleroza multipla, atacand sistemul conjunctiv pentru a provoca lupusul. Dar toate acestea sunt doar obisnuitele gaselnite gandite de medicina oficiala care continua sa confunde consecintele cu cauzele, simptomele cu factorii care le cauzeaza, doar pentru faptul ca la analize apar anticorpii si celulele T , care semnaleaza prezenta unei boli dar nu in mod necesar si obligatoriu este responasabilitatea imunitatii, avand in vedere ca legile naturale nu se abat niciodata de la parcursul lor logic.


NECESITATEA DE A REINNOI REZERVA DE APA DIN CORP

O continua renovare a apei din organism este esentiala pentru sanatate. Nici un organ din corp nu este ignorat sau neglijat de sistemul nostru renal, care filtreaza de 300 de ori pe zi sangele nostru ( 1500-1800 litri in 24 h ) Actiunea depurativa a rinichilor este obstacolata , agravata si impiedicata mai ales de carnea alba, rosie si/sau peste. Excretia de produse azotate, de amoniac, de creatina, uree, acid uric, se realizeaza doar pe cale renala si epidermica. O stiu foarte bine medicii urologi, o confirma si testele privind functionarea rinichilor (creatinina si ureea), cele privind echilibrul hidro-salin (pompa sodiu-potasiu) si cele privind echilibrul hormonal.                                                                          Toate medicamentele au efecte toxice asupra rinichilor. Asa incat nu-i de mirare ca o persoana din 10 sufera de insuficienta renala, si ca 3 din 4 nu banuiesc macar ca rinichii nu le functioneaza bine, astfel ca boala se instaleza in maniera silentioasa si iremediabila ducand la dializa.  Chiar si acidul uric are un prag maxim, echivalent cu 300mg/zi.  Dar 100 gr. de carne de vitel are deja 1100 mg !  

RINICHII, FICATUL, PANCREASUL SI INTESTINUL BENEFICIAZA DE PE URMA UNEI  DIETE VEGANE 

Fructele si vegetalele crude fac miracole si duc la o adevarata regenerare a rinichilor. Chiar si in cazul cirozei hepatice se obtin rezultate semnificative. Ca sa nu mai vorbim de diabet (in USA sunt 26 milioane de diabetici cu 71000 decese /anual) caz in care vegan-crudismul (chiar si cu consumarea fructelor, introdusa treptat) duce la rezultate exceptionale. Asemenea si in cazul avitaminozei D, unde varza si germenii de grau au intaietate. Idem in cazul halitozei (care este cauzata de putrefactiile existente in aparatul gastro-intestinal).                                          Carnea este, mai degraba decat un aliment, o bomba toxica cu implozie intarzaiata si tacuta care produce tot felul de neajunsuri si boli, grabind imbatranirea organismului.

ALIMENTATIA VEGANA REPREZINTA O PANACEE ATAT PENTRU CORP CAT SI PENTRU SPIRIT

O alimentatie vegan-crudista duce la cresterea vitalitatii glandelor, organelor si muschilor, amelioreaza echilibrul sistemului neuro-vegetativ, dubleaza eficienta pompei cardiace si a arterelor, a venelor si capilarelor, dinamizeaza sistemul limfatic, optimizeaza echilibrul endocrin.  Bolnavii de stomac, colon,ficat si rinichi vor simti din plin binefacerile alimentelor crude. Intreg organismul uman este potentiat, lubrificat si tonificat. Vitalitatea alimentelor crude este masurabila azi cu instrumente de laborator capabile sa capteze undele vibrationale si culorile.
Abundenta vitaminei C – naturala si antioxiodanta (fructe, verdeturi si cruditati in general) a vitaminei E ( in germeni cerealelor, in frunzele verzi),si  a vitaminei A (morcovi, papadie, coacaze sau merisoare) impiedica fixarea radicalilor liberi produsi de prea multele substante radioactive aflate astazi in circulatie. Prezenta de substante chelante in unele alimente vii (acidul fitic din cerealele integrale, acidul alginic din alge, etc.) ajuta la eliminarea metalelor grele acumulate in diverse parti ale corpului, fara sa se mai apeleze la periculoasele ultrasunete, la chelanti chimici si la problematicile spalari a ficatului sau colonului.

In acest moment ne punem intrebarea daca planeta Terra este locuita de deficienti sau lumea se distreaza facandu-si rau si autodistrugandu-se, ametindu-se intr-o betie de sadism impotriva animalelor, in dispretul Creatorului si Mamei Natra, dincolo de masochismul ce-l practica pe ea insasi. A treia ipoteza este: Nescuzabila Ignoranta, incultura si dezinformarea sistematica.  

ADEVARATA BOALA A UMANITATII ESTE UNA SINGURA SI SE NUMESTE : IGNORANTA
  
 Cresterea consumului de carne a fost de 500% din 1951 pana in 1981. Treizeci de ani ucigatori ce au servit la distrugerea sanatatii, transformand Italia in popor de tineri obezi, aproape la fel ca in USA.  Nu detin datele statistice pentru urmatorii treizeci de ani .1981-2011, dar sigur nu suntem departe de cresterea cu 100%, sub influenta macelarilor americani, a FDA-ului, a inselatoarelor diete „low-carb” ( continut scazut de carbohidrati si cresterea  proteinelor), a inertiei vegetarienilor si a falsilor vegani timorati si imbuibati cu vit B12. Si odata cu carnea a crescut si consumul de zaharuri, de aspartam, de sare si de suplimente. Orice altceva, mai putin alimentele vitale si naturale.   Aceasta este boala mondiala, nu virusii, nu alergiile, nu bolile autoimune, ci un gigant cancer de tip speculativ, iatrogen (daune produse de terapia medicala)  si nutritional.

Lobby –ul grasimii animale nu isi ia niciodata vacanta, ba chiar e hiperactiv. National Dairy Council (NDC) este unul din cei mai mari furnizori de spot-uri si deci implicit de bani injectati in canalele americane de TV, cu sloganuri de tipul : „ Tuturor le este necesar laptele, alimentul perfect al naturii”. Cheltuie cu publicitatea dublu fata de Coca –Cola, asta asa ca sa intelegeti. Acelasi lucru se intampla si in Italia cu grana padano (n.td : un sortiment de branza), cu iaurtul si mozzarella.  NDC-ul a stabilit ca nivel minim 1400 mg calciu pe zi, cand triburile africane (ex : Bantù) asuma 350mg/zi in dieta lor preponderent vegana, si se bucura de oase tari si zero osteoporoza.

FARA FOSFOR ORGANIC NU SE ASIMILEAZA CALCIU

NDC-ul nu spune ca asimilarea calciului depinde de fosforul organic si ca alimentele ce au carenta cea mai mare de fosfor sunt tocmai laptele, puiul, friptura de vitel, salamurile, pestele, in timp ce fructele si vegetalele crude abunda in astfel de minerale ( salata are de 73 de ori mai mult fosfor decat ficatul si de 23 de ori mai mult decat orice friptura.  Evident apoi ca, Cola si alte bauturi cu inalt continut de fosfor determina ulterior pierderea calciului din oase.
„Italia este o tara capabila sa - si exprime marile capodopere artistice”- spunea un spot international al Agroalimentatiei Italiene. Si nu se referea la versurile lui Petrarca, Dante, Gioconda lui Leonardo, picturile lui Giotto si Raffello, sculpturile lui Canova, ci la un incapator cos, plin ochi cu picioare de porc (prosciutto), mortadelle (n.td :sortiment de salam asemanator cu parizeul) de magar, padana, brandy, tuica si cafea.

VITAMINELE SI VITALITATEA SUNT ABSENTE DIN FIECARE BUCATA DE CADAVRU

„Carnea bovina, datorita fierului ce-l contine, este esentiala pentru copii” (esentiala pentru distrugerea sanatatii copiilor, se intelege).                                „Carnea are valoare biologica, fiind bogata in aminoacizi si vitamine care o fac indispensabila”  - lozinici spuse de cei de la Assocarni si Eurocarni din Roma, ignorand ca nimic din ce este mort poate fi biologic si nimic din ce este cadavru poate fi vitaminic.        
.
      IRESPONSABILELE  DEZINFORMARI ALE EMISIUNILOR CULINARE

Televiziunile, cu emisiunile lor culinare, aduc in mod cotidian o contributie iresponsabila la dezinformarea culinara si alimentara, invatand italenii, mari si mici, ca la orice masa este obligatoriu si de baza prezenta proteinelor animale, in timp ce fructele si vegetalele pot fi cel mult uzate ca decor floral. Totul in perfect concordanta cu halucinanta conviventa dintre dieta zonala si cea mediteraneana, unde accentul cade pe grasimi si proteina animala, in defavoarea fructelor si vegetalelor. „Nimeni sa nu se hazardeze sa manance vreodata un ciorchine de strugure daca, intre o bobita si alta, nu introduce si o felie de hamburgher”  Dupa cum recita triumful schizofreniei alimentare.  



SIMONE SALVINI INNOBILEAZA SECTORUL CULINAR NATIONAL

Pentru a demonstra ca nu toti bucatarii sunt mediocri si manipulatori de scarbosenii, impregnate de sange, de maruntaie, de peste si de fluide cadaverice, il citez pe marele chef vegan, Simone Salvini,  de faima internationala si autor al cartii „Cucina Vegana” (Bucatria Vegana).

(n.td : avem si noi in Romania o maestra in bucataria vegana, pe care v-o recomand calduros, in cazul in care inca nu ati auzit de ea, dar ma indoiesc, dat fiind ca apare si la diverse emisiuni TV : Ligia Pop )

POLITICA, MACELUL SI BISERICA

In rest ce sa mai spun, suntem inconjurati de o admosfera lugubra si halucinanta. O inselatorie continua, un complot, o ingradire, o conspiratie imorala, mizerabila si obscena in favoarea macelaririi animalelor. Chiar aici la Roma, in urma cu cateva luni, Carlo Giovanardi a declarat intr-un congres nutritional ca a manca carne (made in Italia) este este bine nu numai pentru o corecta alimentatie dar si pentru binele economic al tarii, si ca exista o tipologie de animalisti idioti ( cuvantul idioti nu l-a pronntat doar din diplomatie) care doresc sa elimine un venit important pentru tara (made in Italy) prin discursurile lor de dezinformare. Alaturi de el era omniprezenta icoana  a Agroalimentatiei Italiene : Giorgio Calabrese , nelipsita binecuvantare a Vaticanului in persoana lui Monsegnior  Mauro Cozzoli si bine-nteles presedintele Federatiei Alimentare, Luigi Scordamaglia. 

O MIE DE MOTIVE PENTRU A FI DE TENDINTA VEGAN-CRUDISTI SI NICI MACAR UNUL PENTRU A NU FI

Aveti in vedere ca atat Pitagora cat si Hristos aveau amandoi dreptate, atat de mult incat Inchizitia l-a ars pe Pitagora (n.td -se refera la scrierile sale) si l-a inchis pe Hristos (scrierile originale) in arhivele Vaticanului. Aveti in vedere ca, daca aceasta tara numita Italia mai are inca un suflet, el este reprezentat de : Pitagora, Marco Aurelio, San Francesco, Leonardo, Galilei, Savonarola, Giordano Bruno si nu de impaitorii de creature disperate, dezorientate, infometate si infrigurate.  Aveti in vedere ca Italia nu este o tara de predat lui Cremonini si alor sai Chef Service bar in orice tren sau gara. Aveti in vedere ca exista 1000 de motive pentru a fi vegan-crudisti si nici macar unul pentru a nu fi.    

     Traducere de
       Mihaela  Horhota                           







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu