Ads 468x60px

vineri, 29 noiembrie 2013

TOATE SUNT IN CORELATIE




LA MALATTIA COME STRUMENTO DI GUARIGIONETOATE SUNT IN CORELATIE CU TOATE 

Articol preluat de pe site-ul  
http://www.scuoladellasalute.it/uno-stile-di-vita-olistico/

(Articol despre Autogestiunea Sanatatii extras dintr-o pretioasa monografie a medicului igienist spaniol, dr. Eneko Landaburo Pitarque)

Pentru a intelege bolile tale si gasi un raspuns adecvat, invata sa privesti dincolo de simptom, sa ai o viziune de ansamblu si sa privesti pana la radacina problemei.

 „TOTI PENTRU UNUL SI UNUL PENTRU TOTI”

Toate partile corpului sunt intr-o intima si stransa comunicare si colaborare. Energia este distribuita in corp in mod inteligent in functie de exigentele cele mai urgente ale momentului. De exemplu : daca se mananca ceva greu, digestia va absorbi toata energia care ii trebuie si va lasa alte parti ale corpului fara aceasta    ( somnolenta, slabiciune musculara, extremitati reci, vor fi semnalul unei lipse de energii in unele parti ale corpului ). Insa daca, dupa ce am mancat, se fac eforturi mari, atunci digestia va fi cea care se va opri din lipsa de energie si alimentele vor ajunge sa intre in putrefactie in stomac si in intestine transformandu-se intr-un izvor de intoxicatie. In acel moment, toate partile corpului vor avea de suferit, pentru ca toate fortele organismului se vor concentra asupra urgentei de a se debarasa de focarul de intoxicatie, putandu-se manifesta astfel prin voma, diaree, febra, transpiratie, etc. Daca intoxicatia provine de la o bautura alcoolica (betia) atunci corpul iti va cere sa dormi, astfel incat energiile organismului sa se poata concentra pe curatirea interna, pe descompunerea substantelor alcoolice.  

DETALIUL ESTE O REFLECTIE A INTREGULUI

O amigdalita, o colica renala, o tumoare uterina, o eruptie cutanata, etc, nu sunt doar semne localizate ci sunt o reflectie a starii de slabiciune si a intoxicarii intregului organism.  De aceea nu ajunge sa acordam atentie si sa tratam doar simptomul local ci este necesar sa incercam sa amelioram situatia intregului corp.

MINTEA SI CORPUL SUNT UNITE

Daca iti este teama, daca esti tensionat si stresat, primii care simt acest lucru sunt nervii stomacului, care vor altera astfel sucurile gastrice si va sfarsi prin a produce un ulcer. Pe de alta parte, frica nu te lasa sa fii linistit, nu te lasa sa dormi, te face sa-ti pierzi autocontrolul (care se manifesta prin a manca mai mult decat de obicei, a bea, a fuma, etc) Toate acestea slabesc si intoxica corpul. De aceea tine cont ca tulburarile fizice influenteaza si psihicul. Durerea si slabiciunea te fac sa te simti inutil, afecteaza starea ta psihica si autostima, degradeaza intreaga ta stare de sanatate.

TRECUTUL-PREZENTUL-VIITORUL  SUNT IN STRANSA CORELATIE


 Toate tulburarile din ziua de azi, pot fi rezultatul final dintr-o viata intreaga. Explicatia pentru simptomele ce le ai azi o poti gasi in trecutul tau. Maltratarea suferita de corpul nostru poate incepe chiar din primele noua luni de viata intrauterina Astfel se poate declansa o criza depurativa chiar in momentul nasterii. Bolile cronice de care suferim ca adulti pot fi rezultatul cronicizarii unor indispozitii acute tratate cu medicamente cand eram copii.

Personalitatea noastra ca adulti este o reflectie a modului in care am fost educati.

Sanatatea noastra depinde in parte de societatea in care traim.

Toate fiintele umane sunt strans relationate intre ele.
Atitudinea si comportamentul unei persoane influenteaza celelalte persoane care ii stau in jur, si nu numai, dar poate declansa si o reactie in lant care loveste, in bine sau in rau, persoane care traiesc mult mai departe.

Unii traiesc in lux si risipesc si in consecinta altii traiesc in saracie si mizerie, omorandu-se cu munca. Tarile bogate consuma mari cantitati de petrol, care determina cresterea cantitatii de bioxid de carbon din atmosfera si cresterea temperaturii. Pentru a se racori, planeta are nevoie de din cand in cand sa creeze uragani (care actioneaza ca un ventilator) in tarile tropicale sarace.  
Poluarea mediului, conflictele armate, diversele discriminari, insuficienta locurilor de munca, criminalitatea in crestere, credintele sociale si legile....toate acestea in ultima analiza pot influenta starea voastra.

Si apoi dictaturile : cum lasam totul in mana guvernantilor, intr-o zi, pe neasteptate fiul tau va fi inrolat in armata pentru a lupta intr-un razboi pentru care nu se cunosc adevaratele motive.  

Noi, fiintele umane facem parte din Natura.

Ceea ce dauneaza sanatatii umane dauneaza si Naturii

Consumul de carne ingroasa arterele noastre cu colesterolul in exces, care poate dauna inimii sau creierului producandu-se un infarct sau un ictus.
In timp ce defrisarea padurilor ceruta de crearea de noi pasuni pentru cresterea productiei de furaj, favorizeaza cresterea suprafetelor de desert

Tot ceea ce dauneaza Naturii, sfarseste prin a ne dauna si noua.

Tot ce avem nevoie cu adevarat exista deja in Natura. Poluarea si contaminarea mediului in care traim inseamna sa incalcam doua Legi fundamentale ale Naturii Sa nu otravim aerul ce-l respiram si alimentele ce le ingeram.    

DACA TU TE VEI SCHIMBA, SOCIETATEA SE VA SCHIMBA

 Daca iti schimbi atitudinea si obiceiurile de consumator, vei putea inspira si contagia si pe altii. Si cand se va ajunge un anumit numar de persoane care gandesc si traiesc cu mai mult respect fata de Natura, societatea va deveni mai umana si planeta noastra va fi un loc mai bun in care sa traim.


              Traducere de
                      Mihaela Fidiuc


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu