Ads 468x60px

vineri, 9 august 2013

Vaccinul anti HPV



                                         

HPV : Marketingul nerusinat in favoarea vaccinarilor  pediatrice

 articol preluat de pe site-ul

http:// www.disinformazione.it/vaccinazioni_pediatriche.htm

Banca de date VAERS ( Vaccine Adverse Events Reporting System a USA) arata clar ca vaccinurile cu efecte adverse cele mai semnalate sunt Gardasil si Cervarix    ( vaccinurile contra infectiei cu papiloma virus HPV)   Ar fi nebunie curata sa se micsoreze varsta la care sa fie recomandate dar se  pare ca tocmai acest lucru se pune la cale.  

 Intr-adevar pentru aceste vaccinuri nu s-a demonstrat deloc ca ar fi eficiente in prevenirea cancerului de col uterin si in plus pot cauza grave boli.  Documentul emis de FDA pentru a justifica promovarea vaccinului Gardasil declara (tabelul 17, pag.13) ca femeile cu infectii ale virusului HPV, la momentul vaccinarii, au sanse cu 44,6 % in plus sa dezvolte displazii cervicale. Aceasta nu este o problema minora dar se vede ca in graba de a recomanda vaccinurile se ignora adesea faptul ca in document se mentioneaza ca au o eficienta medie de 20,5 %.   
De aceea nu suntem deloc surprinsi sa vedem cum este in curs o intreaga campanie care, prin scuze puerile, incearca sa scada varsta vaccinarii pentru aceste boli. (HPV)
Una din aceste campanii puerile, intre altele promovate tot timpul de GAVI Alliance a lui Bill Gates, este tratata de un studiu publicat in revista Vaccine, fabricat ad-hoc pentru a justifica si a pretinde insistent vaccinarea anti HPV la copiii foarte mici. 

Iata  ce scriu autorii :

“Pe scara globala, vaccinarile nou nascutilor si a copiilor este bine consolidata si a dezvoltat o infrastructura de success. Programele de vaccinari contra hepatitei B (HBV) ofera un model structural pentru introducerea vaccinului anti HPV;  imunizarea la nou nascuti si copii (pentru hepatita) evidentiaza o rapida reducere a prevalentei virusului HBV la acestia precum si a cirozei si cancerului la ficat in decadele urmatoare.”

In esesnta, vaccinul impotriva hepatitei B care este administrat in ziua nasterii copilului este modelul luat in considerare pentru  a scadea varsta la care sa se administreze vaccinul anti HPV, adica in ziua nasterii.
In nici o parte a documentului nu se face nici o referire la efectele adverse potentiale !!! 

Recent vaccinul Gardasil a fost asociat cu scleroza laterala amiotrofica (SLA). Ministerul Sanatatii din Japonia a retras recomandarea sa pentru vaccinurile anti HPV din cauza gravelor efecte adverse.
Numarul efectelor adverse cauzate de Cervarix, raportate in Anglia, se pot vedea in graficul urmator, aparut intr-un articol in Current Pharmaceutical Design. Graficul prezinta rata reactiilor adverse cauzate de Cervarix in comparative cu a celorlalte vaccinuri din programul de imunizari al Angliei.


Logica ce sta la baza actualului program de vaccinari anti HPV pleaca de la 2 premise principale:
-      Vaccinurile HPV previn tumorile colului uterin si salveaza vieti omenesti.
-      Vaccinurile HPV nu prezinta nici un risc in ceea ce priveste gravele efecte colaterale. 

De aceea, eforturile se fac pentru a se vaccina un numar cat mai mare de fete in perioada pre-adolescenta cu scopul de a se reduce incidenta tumorilor de col uterin. DAR la o atenta analiza , datele emise inainte si dupa aprobarea autorizatiilor demonstraza ca ambele premise sunt in contrast cu datele “de facto” si sunt in cea mai mare parte derivate dintr-o semnificativa interpretare eronata a datelor disponibile.                      

         Si totusi autorii studiului vor sa prelungeasca  varsta pentru administrarea vaccinului anti HPV de la copii pana la pre – adolescenti.  Intre  altele, considera ca nu ar fi nici o problema in a administra vaccinul in o a doua faza la fete deja vaccinate, ca si cum vaccinul nu ar dauna cu nimic !      
      Nu se ia in considerare nici unul din efectele adverse. Nu se acorda nici o atentie  sistemului imunitar al noului nascut, ca si cum intreaga “baterie” de vaccinuri care sunt inoculate in prezent nu ar fi de ajuns pentru crearea atator problemelor de sanatate.   

Conflicte de interese

Acest studiu nebunesc a fost finantat de importante institutii guvernative, intre care : UE, Institutul  Carlos III al guvernului spaniol si de Agencia de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca-Generalitat de Catalunya a guvernului catalan.

Autorii lui sunt :

- F. Xavier Bosch: Cancer Epidemiology Research Program [CERP], Institut Català d'Oncologia, L'Hospitalet de Llobregat [Barcelona], Spagna

- Vivien Tsu: Direttore del Progetto PATH, Seattle, partner della Fondazione Bill & Melinda Gates

- Alex Vorsters and Pierre Van Damme: Centre fo the Evaluation of Vaccination, Vaccine & Infectious Disease Institute, Università di Anversa, Belgio

- Mark A. Kane: Consultant on Immunization Policy, Mercer Island, USA

Angajatorii (cei care comandat acest studiu) autorilor sunt, (ca sa vezi coincidenta!) persoane legate in mod direct cu producerea vaccinurilor. Oricum, legaturile lor personale ( a autorilor) cu sectorul vaccino-industrial este cu adevarat uimitor:   

- F. Xavier Bosch: a condus experimente pentru vaccinul HPV si studii edemiologice pentru GlaxoSmithKline, Merck e Sanofi Pasteur MSD. El efectueaza screening si test HPV pentru Qiagen si incaseaza subventii de calatorie si onorarii de la toti acestia.

- Vivien Tsu:  nu si-a declarat nici un conflict de interes. Oricum a fost responsabil cu experimentarea vaccinului anti HPV finantat de Gates Foundation in India care a fost foarte criticata de Guvernul Indian pentru violarea eticii.  Subiectii au fost selectionati din randul populatiilor tribale ignorante si vulnerabile, consensul a fost obtinut prin inselatorie iar reactiile adverse nu a fost inregistrate corect.  

- Alex Vorsters: cercetator principal pentru experimentarea vaccinurilor la           Università di Anversa, primeste subventii de la producatorii de vaccinuri. Primeste subventii si pentru conferinte de prezentare a vaccinurilor si este si secretar al “Viral Hepatitis Prevention Board”.

 Pierre Van Damme: membru al comisiei executive al Viral Hepatitis Prevention Board, care e sustinut de finantarile acordate de  GlaxoSmithKline Biologicals, Sanofi Pasteur MSD, e Merck.

- Mark A. Kane: este membru al 'Advisory Board a lui Merck pentru vaccinul anti HPV si primeste subventii pentru consulente, onorarii si calatorii pentru sustinerea vaccinului.

Dupa cum se poate vedea, nu e deloc intelept sa ne incredem intr-un studiu subventionat in totalitate de Big Pharma, care poate avea mari beneficii  schimband varsta de vaccinare anti HPV.  Totala lipsa de luare in considerare a daunelor produse de vaccinurile anti HPV este socanta chiar si in cazul unui grup “fascinat” si sponsorizat de multinationale. Puteau cel putin sa insceneze o “piesa de teatru” privind preocuparile publicului dar nu au  facut absolut nici o mentiune de acest fel.     

Marketingul  vaccinarilor pediatrice

Studiul releva cu “candoare” ca vaccinul anti HPV nu era initial destinat sa fie utilizat exclusiv pentru cancerul de col uterin ci fusese destinat pentru o varietate de tumori. De aceea, dupa cat se pare, fetele erau folosite ca, cobai, pentru a se intelege mai bine in ce scop sa fie introdus vaccinul pe piata si sa se evalueze efectele negative, sau, mult mai probabil asa cum acest studiu indica, pentru a vedea pana la ce punct puteau sa impuna un vaccin cu efectele sale negative atat de oribile.  Cu siguranta  fetele care au primit vaccinurile anti HPV au fost tratate in mod, putin spus, dezinvolt, intrucat Gardasil si Gervarix au fost testate pe testicolele soarecilor si nu pe ovare !  Si acum cand este evident ca  vaccinul anti HPV este extrem de periculos se observa eforturile de a se ascunde riscurile. 
Preocuparea autorilor, in loc de a se concentra asupra oribilelor efecte adverse, nu are nimic in legatura cu vietile pierdute sau distruse. Unica lor preocupare este in legatura cu marketingul efectuat pentru vaccinul anti HPV. Se gandesc ca, campania de promovare ar putea avea mai mult succes daca, in loc sa se foloseasca expresia “prevenirea cancerului” s-ar utiliza “ in promovarea vaccinului expresia “ boli corelate cu HPV”

 Asa ca, dragi cititori, asteptati-va sa vedeti o schimbare delicata a modului in care functionarii din sanatate si mijloacele lor de informare mediatica vor face referire la vaccinurile anti HPV.  Veti citi sau auzi nu despre cancer, in particular cel de col uterin, ci mai probabil despre “boli corelate cu HPV” : fiti atenti la folosirea pluralului !
Proiectul are scop vinderea de vaccinuri la nou nascuti in scopul prevenirii multi- cancerului. Parintii care vor refuza sa-si vaccineze copiii (fete sau baieti) cu vaccinul anti HPV vor fi acuzati ca-si condamna copiii la o vasta gama de tumori.

          Aceasta nu e altceva decat o execrabila tehnica de marketing !

        Traducere de
                 Mihaela Fidiuc

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu