Ads 468x60px

miercuri, 24 iulie 2013

Muammar Gadhafi




Cine era Muammar al Gadhafi?                Muammar al-Gaddafi at the AU summit.jpg   
  de Salvatore Brizzi

 articol preluat de pe site-ul  http://larinascitaitalica.com/chi-era-muammar-gheddafi/

Cine era Muammar Gadhafi si ce incerca sa faca?  
Cand Occidentul se deranjeaza sa “elibereze” o tara – si o face din ce in ce mai des – de regula exista un motiv ce nu are nimic de-a face cu exportarea democratiei sau dorintei de a ajuta un popor care se revolta impotriva dictatorului sau. Dificil sa cred    ca un grup de “rebeli” platiti de USA / NATO  reprezinta “vointa poporului de a scapa de dictatura” sau “disperata cerere de ajutor a poporului libian”. Traim in epoca revolutiilor create “in jurul mesei” , totul ajutat si de absenta aproape totala a unui autentic jurnalism de ancheta, unde mass-media reda cu fidelitate ceea ce ii este indicat sa transmita, selectionand cu grija imaginile si comentandu-le pentru a transmite o anume semnificatie si nu alta.  Cu trei ani in urma scrisesem doua articole despre campania denigratoare dusa de Occident la adresa lui Ahmadinejad, presedintele Iranului, in scopul pregatirii unui nou atac militar destinat sa aduca “pace si democratie” si in aceasta tara.  Am republicat aceste doua articole,  revazute : Ahmadinejad I si II.   (merita sa le cititi si sa le transmiteti) .
Acest popor ( italian), ca sa ne intelegem, foloseste capacitatea de a gandi la fel cum un om comun foloseste apendicele sau ! Multimea care se duce la vot este aceeasi care este gata sa arunce cu monede in Craxi ( fost presedinte al Consiliului de Ministri in anii ’80, asupra caruia s-a revarsat furia multimii , in urma unui scandal de coruptie, furie manifestata prin injurii si aruncari de obiecte intre care si monede- n.td), aceeasi care ar vrea sa-l linseze pe Berlusconi si apoi apleaca capul scransind din dinti in fata lui Monti (  actualul prim ministru – n.td) ...si este si acelasi popor (“micut”) ignorant inclinat sa creada ca Ahmadinejad sa fie un lider nebun, crud si fanatic iar Gaddafi un masacrator de multimi inerte.

Traiasca democratia occidentala..... exportabila.... ca pizza si fotbalul .
Nu vreau nici sa apar nici sa condamn aceste personaje; nu ma intereseaza, nu ma identific cu nici o ideologie politica -si in acest moment nu as sti sa indic una- nici macar din trecut. Cred ca a ramane ancorati la ceea ce a fost, poate sa devina o scuza pentru a nu gandi la nou.  Stiu... unii cred ca as fi de dreapta.. si pentru acestia va fi dificil ca pe parcursul unei singure vieti sa inteleaga ca ideile nu apartin unei pozitii in spatiu (dreapta/stanga) ci unui determinant nivel de constiinta.  Cum e stilul meu, vreau doar sa stimulez cititorul sa gandeasca cu capul sau – aratandu-i doar un  punct de vedere alternativ, in dezacord cu “corul” celor din Italia care sunt campioni in activitati de “passatempo” ... si pe care, unii se obstineaza sa-i numeasca jurnalisti.


 In politica viitorului – aceea pe care eu mi-o imaginez, si voi face totul sa se realizeze – va fi o mai mare transparenta (claritate) , deoarece cetatenii se vor simti mult mai responsabili fata de ceea ce se intampla atat in tara lor cat si la nivel international.  Un cetatean caruia i se distrage in mod artificial atentia, care este “intretinut” cu programe de televiziune, precum un Pinocchio in Tara Distractiilor, va ramane
pentru totdeauna un “burattino” ( marioneta) si nu va deveni niciodata o fiinta umana cu o demnitate a sa .   Dar cetateanul care se simte reprezentant al Statului nu se lasa manipulat de stirile de la ora 20 si de stiri pilotate. Nu se lasa imbatat cu apa si vrea sa stie mai multe, sa atinga fondul problemelor. 
Ca de obicei, responsabilitatea este a noastra si nu a acelor care ne conduc !     

Despre subiectul Gadhafi, va las sa ascultati acest video ( e in engleza) 

http://www.youtube.com/watch?v=zCnFBqVwhw8&list=UUTbpVqslHmBuSXeAvtpl4VA

    
   Traducere de
                Mihaela  Fidiuc

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu